به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل گروه انتخاب، برنامهی علمی ResBox با همکاری و همراهی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان و کانون جهاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی و با حضور و مشارکت دانشجویان علاقهمند دانشگاه علوم پزشکی از رشته های تحصیلی مختلف طی چند مرحله برگزار میشود. مرحلۀ اول این برنامه، با دفاع دانشجویان از پروپوزالهای خود در برابر اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به پایان رسید.
مهرداد زینلیان عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی، با اشاره به اهمیت پژوهش در طب امروز و ضرورت تربیت نسل جدیدی از بالینگران پژوهشگر که بر شیوههای صحیح انجام تحقیقات علمی مسلط هستند افزود: این طرح در مراحل مختلف و با زمانبندی مشخص تدوین گردیده و هدف از آن آموختن شیوهی انجام تحقیقات بالینی به دانشجویان رشتههای علوم پزشکی و پیراپزشکی در قالب یک پروژه کاربردی است. در این برنامه دانشجویان رشتههای مختلف بالینی (همچون پزشکی، پرستاری، تغذیه و علوم آزمایشگاهی) برخورد با مسائل و چالشهای علمی در دنیای واقعی را تجربه میکنند. برای اجرای این برنامه، استفاده از ظرفیتهای مرکز نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) به عنوان اولین و بزرگترین مرکز ارائه دهنده خدمات حمایتی و تسکینی در ایران مورد توجه قرار گرفت.
وی اضافه کرد: از آنجا که مراقبتهای حمایتی و تسکینی در ایران، سابقهای ۱۰ ساله، همزمان با تاسیس مکسا دارد، خدمتی نوپا تلقی میشود و با توجه به اهمیت و احساس نیاز روز افزون به آن، توسعهی این خدمات در بستر بومی ایران با چالشهایی مواجه است. از این رو با همکاری مکسا، تصمیم گرفتیم برنامهResBox را در بستر نیازها و اولویتهای پژوهشی بومی این موسسه اجرا کنیم تا هم آغازی باشد بر توسعهی علم بومی مراقبتهای حمایتی و تسکینی در ایران و هم فرصتی را برای آشنایی معالجین، مشاورین و مراقبین نسل بعد با خدمات این موسسه و به طور کلیتر مراقبتهای حمایتی و تسکینی فراهم آورده باشیم.
مسئول واحد آموزش و پژوهش مکسا شعبه اصفهان افزود: در راستای اجرای کارگاه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و حضور دانشجویان این دانشگاه آموزش مهارتهای علمی و کاربردی پژوهش و تحقیق علمی آغاز گردید. این فرآیند ۳ مرحله دارد که در بخش اول دانشجویان علاقمند و دارای مهارت لازم و پایه ثبتنام کردند و برای دانشجویان در این زمینه یک دوره کارگاههای آموزشی روش تحقیق و پژوهش علمی، مقاله خوانی، سرچ علمی و پروپوزال نویسی برگزار شد.
زینلیان در ادامه عنوان کرد: با توجه به اهمیت موضوع و اینکه دانشجویان باید با آمادگی کامل وارد مرحله تحقیق و پژوهش علمی شوند، از اینرو دانشجویان در این برنامه با پرسشهای واقعی که از نیازهای علمی و عملی نشات گرفته است مواجه می شوند و خود باید برای پاسخ به این پرسشها به پژوهش بپردازند. شایان ذکر است به صورت موازی اولویتهای پژوهشی و علمی مکسا که در واقع چالشهای علمی پیش روی اجرای مراقبتهای حمایتی و تسکینی در ایران بوده است توسط کارشناسان پژوهش و آموزش مکسا استخراج گردید.
زینلیان افزود: بر اساس دوره آموزشی و دوره علمی دانشجویان باید در مورد چالشهای علمی مکسا، پروژه تحقیقاتی و پژوهشی تعریف نمایند و راهکارهایی برای حل و فصل این چالشها و مسائل ارائه کنند. لازم به ذکر است ۵۵ نفر از دانشجویان حاضر در طرح به ده گروه تقسیمبندی شدند و برای هر گروه یکی از دانشجویان و پژوهشگرانی که سابقه همکاری با مکسا را داشتهاند، به عنوان سرپرست علمی تعیین شدند و این سرپرست علمی وظیفه هدایت تیم را برای پرورش ایده پژوهش و تبدیل آن به یک پروپوزال یا پیشنهادیه پژوهشی و ارسال برای دانشگاه علوم پزشکی جهت تصویب و همچنین اجرای یک پروژه تحقیقاتی را برعهده دارد.