آخرین اخبار شرکت‌های‌ تولیدی

راه آینده، از اقتصاد مبتنی بر فرهنگ و اخلاق اسلامی می‌گذرد

مدیرعامل گروه توسعه سرمایه‌گذاری انتخاب گفت: جهان اسلام، جهانی با ظرفیت عظیم فکری و قابلیت‌های فراوان است. استفاده از این ظرفیت نیازمند همت والای کارآفرینانی است که با خرد و ایمان مسیر رشد آن را شکل می‌دهند.

به گزارش ایلنا، محمدرضا دیانی در هشتمین کنفرانس تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلام در کوالالامپور پایتخت مالزی با اشاره به این نکته آغاز کرد که برگزاری چنین کنفرانس‌هایی، برای کارآفرینان جهان اسلام و حوزه‌های اندیشه و فکر، فرصت مغتنمی ایجاد می‌کند تا با هم‌اندیشی و تعامل نسبت به مسائل اقتصاد جهانی به اشتراک تجربیات خود پرداخته و با گفت‌وگو و تبادل‌نظر، جریانی از اندیشه و فکر در توسعه الگوهای موفق در اقتصاد اسلامی جهان پدید آورند.

وی افزود: جهان اسلام، جهانی با ظرفیت عظیم فکری و قابلیت‌های فراوان است. استفاده از این ظرفیت نیازمند همت والای کارآفرینانی است که با خرد و ایمان مسیر ر شد آن را شکل می‌دهند. ما با اعتماد به همین ظرفیت در 40 سال گذشته، تفکر ناب اقتصاد ایرانی-اسلامی را گسترش داده و در ثروت آفرینی برای رشد و تعالی مادی و معنوی، ابعاد جدیدی را ترسیم نموده‌ایم؛ دستیابی به دانش و فناوری ارزش‌آفرین، پیشران این مسیر خواهد بود که تعاملات جهانی نیز باید بر این اساس صورت گیرد. کارآفرینان جهان اسلام باید باور کنند که با چنین دیدگاهی می‌توان الگویی نوین برای اقتصاد جهان باشند و ابعاد اجتماعی جدیدی را توسعه دهند.

رئیس مجمع کارآفرینان ایران ادامه داد: روندهای اقتصاد جهانی، نشان می‌دهد که نباید بی‌اعتنا به دیگران، مسائل خود را حل کنیم. چراکه هیچ بنگاه اقتصادی، نمی‌تواند بدون ایفای مسئولیت اجتماعی خود، به رشد پایدار دست یابد و اقتصاد مولد جهانی نبایستی در انحصار برخی کشورهای محدود قرار گیرد.

این فعال اقتصادی با اشاره به بحران‌های اقتصادی موجود گفت: خلأ یک الگوی اقتصادی مردم‌گرا، می‌تواند بحران‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را ایجاد کند و درنهایت سرمایه بین نسلی انسان‌ها را نابود کند.

دیانی اضافه کرد: این یک اصل است که سیاست‌های اقتصادی باید عدالت اجتماعی و منافع همگان را در نظر بگیرد؛ همه باید سود ببرند؛ و تنها الگوهایی پایدار خواهند ماند که به مردم، آن هم همه مردم، سود و منفعت برسانند.

نماینده ایران در این کنفرانس، با اشاره به این مسئله که دانش بشری در حال تکاملی سریع است از چالش‌های پیش روی محیط کسب‌وکار گفت و بیان داشت: محیط‌های جدید در اقتصاد، انتظارات تازه‌ای در تولید دانش و ثروت مطرح کرده است و اقتصاد امروز رویارویی اجتناب‌ناپذیری با مفاهیمی چون کارآفرینی را تجربه می‌کند. همه شاهد آن هستیم که این تغییرات منجر به تحول در بخش‌های دیگر اجتماعی نیز شده است. لذا معتقدیم که این تغییرات می‌تواند با یک الگوی صحیح تولید ثروت، در جهت رشد و تعالی جامعه، پیش برود.

مدیرعامل گروه توسعه سرمایه‌گذاری انتخاب در ادامه سخنان خود به اهمیت موضوع کارآفرینی پرداخت و گفت: من به‌عنوان یک کارآفرین ایرانی معتقدم آنچه امروز در اقتصاد جهان بدان نیاز است، یک خودباوری است؛ یک فکر بزرگ؛ یک همت والا. امروزه جهان اسلام به‌واسطه آموزه‌های دینی و اخلاقی قدرتمند، این پتانسیل را دارد و ما باید بر روی این پتانسیل‌ها برای شکوفا شدن سرمایه‌گذاری کنیم.

وی در ادامه سخنان خود در این خصوص گفت: کارآفرینی ازجمله حوزه‌هایی است که می‌تواند زندگی و کار بشریت را متحول کند و یکی از نقاط مطلوب برای تمرکز و سرمایه‌گذاری است. در صورت موفقیت کارآفرینان، نوآوری و توسعه ایده‌های آنها می‌تواند استانداردهای زندگی را برای همیشه تغییر دهد. به‌عبارت‌دیگر، علاوه بر ایجاد ثروت‌های جدید در جامعه توسط سرمایه‌گذاری‌های منطبق با فرهنگ کارآفرینی، زمینه ایجاد اشتغال و رشد یک جامعه فراهم می‌گردد.

دیانی همچنین با تأکید بر اقتصاد اسلامی به این نکته اشاره کرد که مردم، در کنارِ اقتصاد، فرهنگ و معنویت و اخلاق هم می‌خواهند؛ اقتصاد، بدون مرزهای اخلاقی، به تخریب محیط سالم زیست بشر می‌انجامد و به‌جای افزایش رضایتمندی، به مسابقه حرص آلود مصرف و نابودی منابعِ بین نسلی انسان‌ها منجر می‌شود. اخلاقِ مشترک انسانی، می‌تواند زمینه‌ساز حرکتِ پرشور مشترک جوامع بشری شود، بین آنان پیوند دهد، نظم و امنیت و آرامش را ارتقاء بخشد و زندگی را لذت‌بخش‌تر کند.

وی در ادامه سخنان خود ضمن معرفی مجموعه تحت مدیریت خود، بیان کرد: پیشبرد یک اقتصاد با تفکر ناب اسلامی، در گرو گسترش روابط اقتصادی، همکاری‌های اجتماعی و فرهنگی، گردشگری، ارج نهادن به بخش خصوصی و همکاری نخبگان در سطح بین‌المللی است؛ و بحران‌های آغاز قرن بیست و یکم نشان می‌دهند که بهره‌مندی‌های اقتصادی، به‌تنهایی، برای تأمین زندگی بهتر برای مردم کافی نیست و باید الگویی اخلاقی در پشت آن قرار داشته باشد.

محمدرضا دیانی که خود یک کارآفرین و بنیان‌گذار مجمع کارآفرینی در ایران نیز است بر تعامل سازنده و بنیادین با کارآفرینان در داخل کشورها تأکید و بر انتظاراتی که از کارآفرینان در هر کشور می‌رود هم اشاره داشت.

وی در سخنان پایانی خود ضمن تأکید بر ارتقاء فرهنگ‌های سازنده نظیر کارآفرینی گفت: من به‌صراحت اعلام می‌کنم که راهِ آینده، از اقتصاد مبتنی بر فرهنگ و اخلاق اسلامی می‌گذرد. پس بیاییم همه متحد شویم و در مقابلِ اقتصادهایی با الگوهای مبتنی بر سودآوری مالی صرف، بایستیم و جهانی‌شدن را در تحقق اخلاق جهانی تجلی دهیم.

محمدرضا دیانی در پایان سخنرانی خود ضمن اشاره به این نکته که تنها از طریقِ تعامل، همکاری، همفکری، فهمِ متقابل و ر شدِ فناوری صنعتی و اقتصادی است که می‌توانیم برای جامعه‌ای که با حمایت آنها رشد کرده‌ایم و در قبال آن مسئولیم، زندگی بهتری فراهم کنیم، از همه حضار دعوت کرد تا با حضور در ایران، زمینه‌های وسیع سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک اقتصادی را مشاهده کنند و از مجموعه تحت مدیریت خود به‌عنوان یک نمونه موفق بازدید به عمل‌آورند.

پست های مرتبط

حضور لازم نیست؛1699 در خدمت شماست

newsroom

گامي بزرگ در مسير تكميل زنجيره توليد لوازم خانگي با توليد محصولات پلي استايرن اسنوا

newsroom

درخشش عالی‌ترین نشان حمایت از حقوق مصرف‌کننده برای ششمین دوره متوالی در دستان گروه صنعتی انتخاب

newsroom

ارسال دیدگاه